Kjøp Tromsdalstinden!

Marie Fangel (V), spør ordføreren om han vil gjøre som Venstre, som vil oppfordre regjeringen til å kjøpe Tromsdalstinden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Marie Fangel

Foto: Toby Stein

Tromsdalen og store deler av Tromsdalstind er lagt ut for salg. Dette er et område med stor verdi for rekreasjon og friluftsliv for Tromsøs befolkning. Ifølge avisene har flere investorer meldt sin interesse. Miljøverndepartementet har midler til kjøp nettopp av slike områder med stor verdi/betydning for allmennheten. Så vidt jeg har bragt i erfaring, har Troms aldri benyttet seg av denne muligheten. Jeg minner om at den rødgrønne regjeringen ervervet ca. 100 meter strandlinje ved Fornebu til rekreasjon for offentligheten for 30 mill. kr., finansiert av MD. Mitt spørsmål til ordføreren blir derfor: Vil ordføreren ta initiativ til en henvendelse til Miljøverndepartementet i den hensikt å kjøpe området?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**