Daniela Torsvik

Mitt navn er Daniela Torsvik. Siden i år er jeg medlem i Røyken Venstre. Jeg har aldri før vært medlem av et parti men jeg har engasjert meg her i mitt nærmiljø siden vi flyttet til Slemmestad gjennom “Forum for Slemmestads utvikling” og noen søppel-plukking-aksjoner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Nå står jeg på Røyken Venstre sin kandidatliste på 2. plass til høstens valg. Røyken Venstre har nå en person i kommunestyre. Han heter Lasse Thue og er varaordfører i Røyken.

Daniela Torsvik

Foto: privat

Jeg er tysk og har bodd i Norge i nøyaktig 10 år. Mannen min er norsk og vi traff hverandre i utlandet. Først bodde han et år i Tyskland så flyttet vi til Norge, giftet oss og har nå 2 barn (8 og snart 6 år). Jeg stortrives i Norge og i Slemmestad hvor vi bor.

Av utdanning er jeg lærer. Det var totalt ubyråkratisk å få godkjent den tyske utdanningen min her i Norge. Jeg har jobbet på en barne- og ungdomsskole i Nord-Trøndelag og de siste 5 årene på ungdomsskolen her i Slemmestad.

Jeg veldig opptatt av miljø og miljøvern. Helt fra min ungdom var jeg veldig bekymret for miljøet: sur nedbør, skogen som dør i Sørtyskland og andre steder, Tsjernobyl- ulykken, hullet i ozonlaget og nå klimaendringene som er menneskeskapte. Personlig har jeg alltid prøvd å være bevisst: kildesortere, sykle/gå/offentlig kommunikasjon (i steden for bil), reparere barnas klær og annet i steden for kjøpe nytt, få brukte klær, gi klærne videre, ikke kjøp og kast, gi opplevelser og tid sammen som gave og ikke ting, isolere hus, ikke ha på lys unødvendig, spare strøm og bilkjøring hvor jeg kan….Altså all de småtingene hver og en kan gjøre. På den andre siden har vi jo en bil og bruker den til store innkjøp, til hytte, for å besøke familien her i Norge og i Tyskland. Men i år lar vi bilen stå og tar selvfølgelig ikke fly heller 🙂
På skolen har jeg gjennomført et undervisningsopplegg med mine 10.klassinger om miljø og miljøvern. Mange elever var ikke engasjert i utgangspunktet men gjennom å formidle fakta fra FN´s klimapanel og filmer som Al Gores En ubehagelig sannhet og Kloden vår og å skrive leserinnlegg fikk mange et nytt syn på hvor viktig det er å ta vare på miljøet.
Det er nok dette engasjementet som ledet meg inn i politikken.

I min fritid liker jeg å bevege meg ute: jeg løper, sykler eller går tur med familien eller en venninne. Dessuten liker jeg å lese, treffe venner, dra på hytta vår, leke med barna og gå på kino eller teater.

Ta gjerne kontakt:
[email protected]
31290099 mobil 45617098

Med vennlig hilsen Daniela Torsvik

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**