Fra støv til Venstre

Etter 20 år med Arbeiderparti påvirkning i familien, og en generell apatisk og misfornøyd følelse av at politikken dreide seg om å styre mennesker kun for å styre, var det en fornøyelse å finne et bedre alternativ. Venstre!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Lars Sponheim

Foto: Rune Kongsro

Det som begynte å irriterte meg med alle politikerne, og som jeg nå ser egentlig kun gjelder Arbeiderpartiet, og deres to sosialistiske pudler (Sv og Sp); Er deres ønske om å styre deg og meg, og vårt lokale miljø fra et fjernt og sentralt regjerings kontor. Uten noen særlig innsikt om hva som trengs, hva som er ønsket, og om det de gjør har noen effekt. Uten å ta hensyn til mitt ønske om frihet til selv å bestemme hva jeg vil gjøre i verden.

Arbeiderpartiet i regjering kommer stadig med direkte pålegg og øremerkede midler til de enkelte kommunene og gjør det dermed vanskelig for våre lokale folkevalgte til å gjøre det arbeidet som er best for vårt lokalsamfunn. Der er Venstre et parti som tar lokaldemokrati på alvor, og er for at makta skal ligge så nærme den enkelte borger som overhode mulig.

Men Arbeiderpartiet styrer ikke alene i sin høyborg i Oslo, LO har gang på gang blandet seg inn og trukket i trådene til Stoltenberg. Dette er kanskje noe av det mest urovekkende med Arbeiderpartiet, at de lar seg kontrollere av en interesseorganisasjon som egentlig ikke skal ha noe med politikken å gjøre, i og med at de ikke er folkevalgt for fem flate øre. Det er folket som styrer i demokratiet, ikke særinteressene!

Til syvende å sist vill jeg bare påpeke Arbeiderpartiet taler med to tunger og hvordan man virkelig kan si at SV er deres hund; Arbeiderpartiet har gått ut og erklært seg som et miljøparti, men gang på gang viser de noe helt annet: Byggingen av CO2-forurensende gasskraftverk når teknologien eksisterer for å gjøre dem utslipps fri, deres ønske om å grave etter olje i Lofoten selv om dette kan sette hele torskebestanden i fare, og De sa også nei til fornybar energi gjennom at de sa nei til grønne sertifikater som ville ha stilt krav til kraftselskaper om å produsere minst 20% fornybar energi. Dette var "miljøpartiet" sitt.

Jeg anbefaler alle å lese et par brosjyrer fra Venstre, så blir dere og positivt overasket som meg! Godt valg!

Aleksander Amundsen
Leder Tromsø Unge Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**