Innfør 16-årig stemmerett

Leder i Tromsø Venstre, Jonas Stein Eilertsen, vil ha 16-årig stemmerett. Han mener dagens 16-åringer har flere plikter enn rettigheter. – Ungdom må betale skatt, de kan komme i fengsel, de kan få barn og dessuten sitte i ulike råd og utvalg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Jonas Eilertsen

Foto: Knut Barman-Jenssen

Eilertsen er også sentralstyremedlem i Unge Venstre. Han mener de andre ungdomspartiene er altfor konservative når de avviser valgforsker Frank Aarebrots forslag om å gi 12-åringer stemmerett. – Det er viktig at noen tør å tenke utenfor boksen, og kjempeflott at Aarebrot tør å stille annerledes spørsmål. Selv 16-årig aldersgrense avvises av de andre partiene, men det burde vært prøvd ut allerede ved dette valget, sier han.

Les mer om saken i VG

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**