Venstre viktig i et borgerlig flertall

Oslo Venstres førstekandidat Ola Elvestuen gjør det klart: – Rune Gerhardsen blir ikke byrådsleder ved hjelp av oss. Samtidig påpeker han at Venstre heller ikke vil sitte i byråd sammen med Fremskrittspartiet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Ola Elvestuen

Foto: Sveinung Bråthen

– Venstre har de siste årene skapt budsjettflertall til beste for kollektivtrafikken, skolen og kulturlivet, sier Elvestuen. – Derfor er Venstre svært viktig i et borgerlig flertall i bystyret.

– 5-minuttersrute på trikken, omorganiseringen av Sporveien, bredde og mangfold i kulturlivet og en historisk satsing på oppussing av skoler er blant de viktigste tingene vi har fått til, sier Ola Elvestuen. Han gleder seg til å få igjennom mer Venstre-politikk i årene som kommer.

– Det skjer definitivt ikke med Rune Gerhardsen som byrådsleder, fastslår han. – Arbeiderpartiet er konsekvent imot enhver omorganisering av kommunens virksomhet. De er rett og slett konservative.

Han påpeker at omorganiseringen av Sporveien har vært en helt nødvendig forutsetning for løftet i kollektivtrafikken. – Arbeiderpartiet har vært imot enhver omorganisering fra dag én. Ofte er det samarbeidet med fagbevegelsen som gjør det umulig for dem å støtte nødvendige reformer.

Avviser byråd med Frp

– Det er uaktuelt å sitte i byråd med Frp, sier Elvestuen. – Det skyldes at den politiske forskjellen mellom partiene er alt for stor på viktige områder som miljø-, kultur- og integreringspolitikk.

– Man skal ha fulgt dårlig med i Oslo-politikken hvis man ikke har oppdaget at Venstre ofte er uenig med byrådet, sier Ola Elvestuen. – Vi har ingen bindinger til det sittende byrådet, men tar stilling til hver enkelt sak. Det lever vi godt med. Vi driver med politikk for å få igjennom sakene våre. Vi blir gjerne med i et borgerlig byråd – men det blir i så fall uten Frp.

– Et større Venstre gir mer Venstre-politikk, avslutter Elvestuen.

Blåser av “advarsel” fra statsministeren:
Les oppslag på aftenposten.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**