Kjøp klimakvoter for airshow

Rygge Air Show arrangeres denne helgen av Luftforsvaret på Rygge
flystasjon.
– Jeg mener Luftforsvaret må sikre at klimautslippene i forbindelse med
Rygge Airshow dekkes ved kjøp av klimakvoter, sier Sindre W. Mork.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


På en dag der NRK avslører at de konkrete klimatiltakene så langt er fraværende i valgkampen, tar Venstres 1. kandidat for Østfold til orde for klimakvoter for det storstilte luftarrangementet.

Sindre W. Mork

Sindre W. Mork

Uforståelig
– Jeg synes det er uforståelig at Luftforsvaret arrangerer dette uten å skjenke en tanke på kjøp av klimakvoter, for på denne måten kompensere for klimautslippene, sier Venstres Sindre W. Mork.

– I utgangspunktet er slike show hvor vi spyr ut forurensing fra store motorer til lands, til vanns eller i lufta, uakseptable, ikke minst når vi står overfor de klimautfordringene vi kjenner, påpeker Mork.

Må ta ansvar
I VM-runden i båtrace i Oslofjorden i august profilerte arrangøren at
klimakvoter skulle kjøpes. Dette var en privat arrangør.
– Hvordan er det mulig at en statlig arrangør, Luftforsvaret, ikke tenker på det samme, spør Mork. Han mener derfor Luftforsvaret må kjøpe klimakvoter for utslippene som kommer som følge av luftshowet.

– Om nødvendig, bør forsvarsministeren gripe inn og sikre dette. Nå man først arrangerer et slikt klimafiendtlig arrangement, må det være mulig å gjøre Rygge Airshow til en renere fornøyelse. Da må vi imidlertid handle nå, sier Sindre W. Mork.

Se også oppslag i Moss Avis og Moss Dagblad

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**