Et stort paradoks

Kommunen går så det suser, vi har aldri hatt mer penger og overskudd enn hva vi har i dag. Dette inntrykket sitter man igjen med om man lytter til hva som blir sagt og skrevet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Ser man samtidig på medieoppslag og uttalelser viser det seg at skoler, boliger og andre kommunale bygg er i til dels dårlig stand. Det mangler mye på vedlikehold og reparasjoner. Det snakkes om etterslep på flere titalls millioner kroner.

Penger, sedler

Foto: Microsoft

Dette skaper ikke bare en økonomisk utfordring for kommunen men det slik at elever og lærere på Kleppestø Ungdomsskole blant annet har et dårlig inneklima. Elever klager over tung luft, det er muggsopp i lokalene og lærerne opplyser at rommet er for små i forhold til elevtallet. Det er slik at en kontroll muligens hadde ført til at skolen måtte innføre strakstiltak. Man setter i ytterste konsekvens helsen på spill når situasjonen er slik. Hvem av oss hadde akseptert dette?

Ved å spare på vedlikeholdet og utsette dette i flere år øker forfallet og man ser dessverre ofte at reparasjonene blir langt dyrere. Man sparer seg til fant.

Et av tiltakene vi kan gjøre er å øke vedlikeholdsbudsjettet slik at vaktmestere og driftspersonale i større grad kan utføre daglig vedlikehold i større grad enn hva som er tilfelle i dag.

Venstre har i sine budsjettforlag vært mer offensiv enn de andre partiene på disse feltene.

Venstre har blant annet programfestet:
– forvaltning av verdier er også en sentral samfunnsoppgave. Investeringer i økt vedlikehold er et spørsmål om å ta ansvar for de verdier vi har i og på kommunen sine eiendommer. Alt annet er sløsing med ressurser og skattebetalernes penger.
– styrke vaktmestertjenesten

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**