Venstre vil ha leksehjelp !!

I forrige utgave av Askøyværingen var budskapet slik å forstå Venstre ikke ville ha leksehjelp. Dette er ikke korrekt!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Skoleelev

Foto: Weliton Slima, www.sxc.hu

Reppotasjen under er en kopi fra Askøyværingen 28. august 2007.

Hardt ut om leksehjelp
H og V anklager Mathiassen for løgn
Nina Jarlind (H) og Atle Holgersen (V) raser mot arbeiderpartiets Terje Mathiassen. De hevder han lyger i saken om leksehjelp.

– av Sveinung Tvedt

– Til AV sier Terje Mathiassen at det kun står på politisk vilje, og at Røde Kors bare ville ha en garanti. Dette er en usannhet! Det står ingenting om garanti i saken, hverken i søknaden fra Røde Kors eller i saksutredningen, sier Atle Holgersen.

«Direkte arrogant»
Røde Kors søkte tidligere i sommer om en støtte til leksehjelpen de arrangerer ved skolene på Askøy. Organisasjonen ønsket å utvide antall skoler og elever, men trengte kommunale penger for å få det til. For inneværende år var det snakk om 307.000 kroner, mens de kommende årene ville koste 760.000 kroner.
I komite for oppvekst og kultur vedtok man å utsette saken, mot arbeiderpartiets stemme. I AV fredag, uttalte Terje Mathiassen (Ap) at Høyre og Frp holdt Røde Kors for narr ved først å være positive til leksehjelpen, og så utsette hele saken.
— Det står ingen ting om garanti i saken, verken i søknaden fra Røde Kors eller i saksutredningen. Vi må forholde oss korrekt til saken og ikke tillegge våre egne tolkninger, tanker og meninger. Mathiassen sine følelser om skuffelse over utfallet kan ikke vi styre, men å si at Høyre holder Røde Kors for narr er direkte arrogant, sier Holgersen og Nina Jarlind i en kommentar til Mathiassens utspill.

For stramt budsjett
— Vi utsatte saken fordi det ikke er lagt fram noe forslag til finansiering. Da er saken ganske løs, sier Holgersen.
Han og Jarlind påpeker at de to partiene ikke ønsket å ta av skolebudsjettet for å gi til leksehjelpen. Årsaken er at partiene mener budsjettet er for stramt som det er. I stedet ba de administrasjonen om å søke tilskudd fra blant annet fattigdomsmidler og kultur- og integreringsmidler, og så få saken opp igjen snarest.
— Da bør saken ha en finansiering utenom komiteens budsjett. Men dersom Ap har midler, som de vitterlig ikke kom fram med i komitemøtet, så vil Høyre og Venstre gå inn for å gi tilskudd så snart pengene er på plass. Partiene er positive til leksehjelp, og vil jobbe for dette også i fremtiden, sier Holgersen og Jarlind.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**