Liten interesse for høyhastighetstog?

Det spør Bent Kyllesdal om i innspill i Lp 29.august? Svaret fra meg og Venstre er at interessen er stor, og vi vil gripe de anledningene som byr seg for å fremme saken. Det gjorde jeg allerede for 15 år siden da jernbaneentusiasten Jørg Westermann presenterte en ferdig planlagt høyhastighetsbane gjennom Kongsberg og videre over Haukeli til Bergen slik Kyllesdal anbefaler.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Senum

Foto: Jens Tore Steenslid

Det er nesten utrolig at vi i Norge har fått til så lite utvikling innenfor jernbanesektoren. Både for næringsliv og miljø er høyhastighets jernbanenett en svært fornuftig satsing. Spesielt viktig er dette for Kongsberg med den utviklingen vi nå er inne i.

Det var her vi burde kunne brukt en dråpe av oljefondet, for å sikre framtidas infrastruktur. Men så lenge den økonomiske ekspertise er enige om at vi ødelegger norsk økonomi ved å bruke disse pengene, må vi håpe på andre løsninger. I Kongsberg Venstre vil vi bruke de mulighetene vi får til å jobbe for høyhastighetsjernbane med stoppested Kongsberg. Vi ønsker videre innspill fra Kyllesdal og andre som kan hjelpe oss med denne saken. Jeg vil ta initiativ til at vi får dette på dagsorden i kommunestyret etter valget (dersom jeg da sitter der).

Øystein Senum
Kongsberg Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**