Beste skolevalg noensinne

Venstre har gjort sitt beste resultat på skolevalgene siden 1997. – Dette viser at vi er i fremgang og det lover godt for valget den 10. september, sier Unge Venstres leder Lars-Henrik Michelsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


"Venstre har gjort det vesentlig bedre i år enn ved alle skolevalgene siden 1997 da partiet fikk en oppslutning på 6,2 prosent", skriver Helljesen på NRK.no.

Venstre gjør sitt beste skolevalg i Akershus noensinne, opp 2,1 prosentpoeng fra stortingsvalget i 2005. Med 4,8% av stemmene, ble Venstre størst av de tre sentrumspartiene.

— Dette viser at Venstre er i fremgang. Det lover godt for valget som finner sted nå til mandag, sier Anne-Mette Aune Hjelle, nestleder i Akershus Unge Venstre.

Av de 31 Akershus-skolene som var med i det nasjonale skolevalget, gjorde Venstre det best på Valler skole i Bærum, med 9% av stemmene. Best i Follo, ble Drømtorp med 7,9%, mens det beste resultatet på Romerike kom på Eidsvoll med 6,7%.

— Venstre har vært tydelige på miljø og skole, og i tillegg frontet saken om 16-årig stemmerett. Det har slått an blant mange unge velgere, sier Hjelle.

På landsbasis ble Venstres resultat 5,0%, fram 1,8 prosentpoeng. Fullstendig resultatoversikt kan du se på Samfunnsveven.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**