Venstre 6,4% og størst i sentrum, melder TV2 torsdag kveld

Framgangen for Venstres er ut til å fortsette både på Sørlandet og på landsplan. Fædrelandsvennen gir Venstre 6% i Aust-Agder 6. september og samme dag viser ei TV2-måling 6,4% på landsplan. Dette gir håp om kraftig framgang fra resultatet på 3,8% i Aust-Agder i 2003, en framgang som følger etter 5,4% i stortingsvalget i 2005. Nå er Venstres realistiske mål å få inn Øystein Haga, Marianne S. Lyngvi og Anne Midtlien i fylkestinget, og økt representasjon i samtlige kommuner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Fylkestingskandidatane

Foto: Venstre

NTB melder om TV2-målinga: Høyre går tilbake med 1,5 prosentpoeng på en meningsmåling utført for TV 2, og er klart mindre enn Frp. Ap er størst med 31 prosent.

TV 2 har nye meningsmålinger hver dag den siste uken før valget. Målingen torsdag viser små endringer sammenlignet med onsdag. Fremskrittspartiets kraftige fall på 3,5 prosentpoeng onsdag følges av en liten oppgang torsdag. Arbeiderpartiet fortsetter å øke, og SV kommer opp på 10 prosent.

Ap går fram 0,1 prosentpoeng til 31 prosent, Senterpartiet er uendret på 5,8 prosent og SV går opp med 0,1 prosentpoeng til 10 prosent.

Høyre går tilbake 1,5 prosentpoeng til 15,7 prosent, Frp går opp med 0,6 prosentpoeng til 18,6 prosent, Venstre går fram 0,3 prosentpoeng til 6,4 prosent og KrF går tilbake 0,1 prosentpoeng til 5,1. RV får en uendret oppslutning på 2,4 prosent.

Målingen er tatt opp av TNS Gallup for TV 2-nyhetene ved telefonintervjuer av 1.200 personer fra 3.- 5. september.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**