Røyken og Hurum Venstre ønsker samarbeid for å fronte saker

I dagens avis – 20. september 2007 Røyken og Hurums Avis – kan du lese om forslag til turistkontor på rasteplassene ved riksvei 23.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Marianne Arctander på pub-debatt

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Det er Marianne Arctander, Gunn-Torill Homme Mathisen og Mary Sandal Johansen som fronter saken i dagens avis.

I pressemeldingen som følger saken heter det:
PRESSEMELDING: Hurum og Røyken Venstre ønsker turistkontor på rasteplassene ved riksvei 23.
Riksvei 23 ligger der i dag som en ubenyttet mulighet for turistnæringen i Hurum og Røyken. Med sine to rasteplasser på Hurumhalvøya ligger det godt til rette for turistrelaterte tiltak.
I Sætre står fjorårets turistinformasjon sørgelig forlatt nede ved bryggekanten og formerlig skriker etter nytt liv. Imens kjører turistene kjapt forbi våre to små kommuner, uten å vite hva slags herligheter de går glipp av.
Hvorfor ikke opprette turistkontor ved begge rasteplassene ved rv 23?
Mulighetene og oppgavene står i kø;
– Salg av lokalprodusert mat og drikke, slik som veikroer i Frankrike og Italia gjør det.
– Reklame for det lokale næringsliv.
– Guidehjelp for overnatting og bespisning. Salg av kart, prospektkort og frimerker. Postkasse. Orientering om severdigheter i våre to kommuner.
– Servering av kaffe, te og saft.
– Salg av iskrem, vafler og brus.
– Utleie av toalettnøkkel, sikrer mot hærverk.
– Utleie av bøtte og spade til småtroll. (Sandkassene er sørgelig ubrukte)
Hvor mange turister vet at kong Harald har satt sitt navnetrekk på en stein ved RV23? Hvor mange vet hvilke perler de kjører forbi? Hvor mange barn hadde synes det hadde vært godt med en iskrem?
Statens Vegvesen har brukt store summer på å reparere toalettene etter stadig hærverk. Dette vil føre til at det blir lettere å hindre hærverk og penger blir spart – i og med at rasteplassen er bemannet store deler av dagen.
Den kommende videregående skolen i Sætre har fått navnet Hurumhalvøya videregående skole. Hurum og Røyken Venstre vil samarbeide og binde sammen våre to kommuner. Vi vil bygge merkevaren Hurumhalvøya. En måte å gjøre det på er gjennom en felles profilering av de to kommunene på Hurumhalvøya. Da kan turiskontorer ved riksveien være en ypperlig idè.
Kontakt:
Gunn-Torill Homme Mathisen (Hurum Venstre)
Mary Sandal Johansen (Røyken Venstre)[link#https://www.buyandread.com/mediaport/read/roykenhurum-20070920_000_00_00_003.pdf?id=2786285]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**