Skei Grande støttet Vest-Sahara

Stortingsrepresentant Trine Skei Grande holdt lørdag appell til støtte for saharawi-folket, under en demonstrasjon utenfor den marokkanske ambassaden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Trine Skei Grande

Foto: Rune Kongsro

Demonstrantene krever et uavhengig Vest-Sahara. Området på Afrikas nordvestlige kyst er okkupert av Marokko. Det ble i 1991 erklært våpenhvile mellom frigjøringsgruppen Polisario og marokkanske myndigheter, mot at Vest-Saharas befolkning selv skulle få stemme over hvorvidt de skulle erklæres som selvstendig land i 1992. Dette valget er ikke holdt, og store deler av befolkningen bor i flyktningeleire i Algerie.

– Dette er en glemt konflikt, men det betyr ikke at den ikke er viktig. Det er viktig at vi står her i dag og bruker alle de politiske pressmidlene vi har, sa Trine Skei Grande i sin appell utenfor ambassaden.

Les VGs oppslag om demonstrasjonen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**