Månedskort til 550 kroner

Månedskortet for kollektivreisende i Oslo bli 20% billigere. Budsjettavtalen mellom Venstre og byrådspartiene innebærer at prisen blir 550 kroner fra 1. juli 2008.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Ola Elvestuen

Foto: Sveinung Bråthen

En av Venstres viktigste saker i valgkampen var reduksjon av prisen på månedskortet i kollektivtrafikken. Venstre gikk inn for en senking av prisen til 500 kroner. Budsjettavtalen som nå er inngått innebærer en reduksjon til 550 kroner. Endringen skjer fra 1. juli 2008.

– Vi har drevet et langsiktig arbeid for å få et bedre kollektivtilbud i Oslo, med bedre kvalitet og høyere frekvens, sier Venstres gruppeleder Ola Elvestuen. – Arbeidet med å forbedre tilbudet fortsetter, men nå er det på tide og gjøre noe med prisen også.

I dag koster fleksibelt månedskort 720 kroner, mens man må ut med 670 kroner for et personlig månedskort. Det betyr at prisen nå blir satt ned med omkring 20%.

– Hvis vi skal oppfylle målsettingen om å få flere til å bruke kollektive transportmidler, er det viktig at vi gjør noe både med kvalitet, frekvens og pris, sier Ola Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**