SV og statlige løsninger

Aust-Agder SV uttalte i helga at staten bør behandle alle bygge- og plansaker i strandsona. Frp og SV har ikke mange ting til felles, men de deler troen på at staten er løsningen på alle problemer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Petter Toldnæs på fylkesårsmøte

Foto: Jan Kløvstad

Venstre stemmer ofte sammen med den mer restriktive siden av bordet i planutvalget. Ikke fordi vi er mot enhver bygge- og plansak i strandsona, men fordi vi mener at mange av tiltakene her er dårlig fundert i eksisterende reguleringsplaner, eller fordi vi mener de kommer i konflikt med allmennhetens interesser.

I dag er flere nivå involvert i strandsonesaker. Det sikrer en grundig behandling av disse sakene, og jeg kan ikke forstå at å kutte et ledd vil gi en bedre behandling. Det er viktig for lokaldemokratiet at sakene blir behandlet av folkets valgte representanter og ikke en byråkrat uten tilknytning til kommunen. Det er også viktig det kan gis dispensasjon fra reglene dersom det finnes særskilte grunner.

Det er mange ting staten er gode til, som økonomistyring og å følge opp vedtak fra regjeringa, og det er mange ting staten er dårlige til, som å se lokale forskjeller og se nyanser fra sak til sak.

La oss beholde styringen over egen kommune, og la oss en gang for alle definere forskjellen mellom Venstre og SV: Venstre skiller mellom det vi ikke liker, og det vi vil forby.

Petter Natanael Toldnæs
Leder, Lillesand Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**