Berømmer kommunen

En fornøyd Gunn-Torill Homme Mathisen konstaterer at en solid sperring er på plass på fiskebrygga i Filtvet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 FØR

FØR
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

– Jeg berømmer Hurum kommune for rask respons og handlekraft, sier hun. I forrige uke stilte hun spørsmål i Driftsutvalget og gikk dessuten ut i avisen og etterlyste en fysisk sperring på fiskebrygga i Filtvet.

Brygga eies av Indre Oslofjord fiskerlag, der mellom andre Kjell Inge Røkke er medlem. Homme Mathisen, og mange med henne, mener fiskebrygga er i svært dårlig forfatning. Hurum kommune, som er grunneier der fiskebrygga ligger, stengte brygga i fjor sommer og satte opp en fysisk sperring, men sperringen var blitt revet ned i løpet av vinteren.

Det tok bare et par dager fra Homme Mathisen tok opp problemstillingen til kommunen hadde ordnet opp. — Veldig bra, sier Homme Mathisen.

 ETTER

ETTER
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Men det varte ikke mer enn et par dager før det var saget en åpning i sperringen.

– Det er mest nærliggende å tro at det er fiskerne selv som har laget åpningen. Jeg syns det er beklagelig at fiskerne har valgt å gjøre det på denne måten. Jeg forventer likevel at Indre Oslofjord Fiskerlag tar grep og sørger for å bygge ny fiskebrygge i Filtvet snarest. Det er i alle fall 4-5 fiskebåter som jevnelig bruker brygga og jeg syns fiskerne fortjener bedre forhold.

Venstrepolitikeren ønsker at kommunen hindrer bruk av fiskebrygga til denne blir satt i forsvarlig stand, noe som i praksis betyr å bygge en ny brygge. Hun lover å følge opp saken videre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**