Munchmuseet til Bjørvika

Venstre får fullt gjennomslag for sitt forslag om å flytte Munch-museet til Bjørvika.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Kjell Veivåg

Foto: Sveinung Bråthen

En avtale mellom Oslo kommune og staten gjør det nå mulig å flytte både Munch-museet, Stenersen-museet og Deichmanske bibliotek til Bjørvika. Institusjonene blir lokalisert i nærheten av den nye operabygningen.

– Vi er glade for at vårt forslag fra 2005 om å flytte Munchmuseet til Bjørvika nå blir realisert, sier Venstres Kjell Veivåg. – Dette realiserer visjonene for Bjørvika som kulturbydel, som Oslo Venstre har kjempet for i mange år.

Venstre har spilt en nøkkelrolle for å få på plass løsningen, som får flertall i bystyret med støtte fra Venstre og byrådspartiene.

Ola Elvestuen

Foto: Sveinung Bråthen

Det var Ola Elvesten som i 2005 lanserte forslaget om å flytte Munch-museet til Bjørvika. – Ikke alle er klar over det, men motivet i Munchs “Skrik” er jo fra nettopp Bjørvika, sier Elvestuen. Han er glad for at det nå blir flertall for forslaget i bystyret, som Venstre stod alene om i 2005.

Kjell Veivåg er også glad for at det nå ser lysere ut for Deichmanske bibliotek og Stenersen-museet. Begge prosjekter har lenge stått i stampe på grunn av problemer knyttet til den gamle Vestbanetomten.

– At staten nå ser ut til å finne en løsning for nasjonalmuseet på Vestbanetomten er også positivt, sier Veivåg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**