Trine Skei Grande på topp

Trine Skei Grande er foreslått på førsteplass på listen til Oslo Venstre ved stortingsvalget neste år. Nominasjonskomiteen foreslår Ola Elvestuen på andreplass.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Nominasjonskomiteen leverte i helgen sitt forslag til stortingsliste for Oslo Venstre. Listeforslaget blir endelig behandlet på nominasjonsmøtet 22. november.

Trine Skei Grande

Foto: Rune Kongsro

— Oslo Venstre får stadig flere medlemmer, og jeg gleder meg til å jobbe sammen med resten av partiet med å vise fram politikken vår mot valget, sier Trine Skei Grande. — Miljø, skole og kultur er viktige saker for Venstre. Dessuten er vår politikk for høyere utdanning, forskning og småbedrifter særlig viktig nå som vi er inne i en økonomisk nedgangsperiode.

Trine Skei Grande ble valgt inn som fast representant fra Oslo ved stortingsvalget i 2005, da Venstre gjorde et historisk godt valg i hovedstaden. I perioden fra 2001 til 2005 satt hun som fast vararepresentant for Odd Einar Dørum mens han var justisminister. Dørum gjorde det i juni kjent at han ikke vil ta gjenvalg til stortinget. Skei Grande har omkring 15 års erfaring fra Oslopolitikken, og har blant annet vært bystyrerepresentant og byråd for kultur og utdanning.

Les mer om Trine

Elvestuen på andreplass

Ola Elvestuen

Foto: Sveinung Bråthen

Andrekandidat Ola Elvestuen ble valgt som 2. nestleder i Venstres Hovedorganisasjon på landsmøtet i april i år. Elvestuen har siden 2003 vært leder for bystyregruppen i Oslo, og var fra 2000 og inntil februar i år leder i Oslo Venstre. Han er leder for programkomiteen i Venstre.

Les mer om Ola

Alvhild Hedstein er foreslått som nummer tre på listen. Hun var politisk rådgiver i Bondevik II-regjeringen, satt som medlem i Lavutslippsutvalget og arbeider til daglig som direktør i Stiftelsen Miljømerking. Hedstein var tredjekandidat også ved valget i 2005, og har flere ganger møtt som vararepresentant i løpet av stortingsperioden.

På fjerdeplassen på listen foreslår nominasjonskomiteen Monica Tjelmeland. Hun er nestleder i Oslo Venstre, og var fra 2001-2003 leder i Norges Unge Venstre. Tjelmeland er advokat.

Femteplassen i listeforslaget bekles av bystyrerepresentant Kjell Veivåg. Veivåg er nestleder i kultur- og utdanningskomiteen i bystyret, og var i perioden 2001-2003 byråd på samme saksområde. Han var Venstres ordførerkandidat ved valget i 2007.

Venstre har to representanter fra Oslo på Stortinget i inneværende periode.

Det fullstendige listeforslaget fra nominasjonskomiteen:

Forslag til stortingsvalgliste for Oslo Venstre

1: Trine Skei Grande
2: Ola Elvestuen
3: Alvhild Hedstein
4: Monica Tjelmeland
5: Kjell Veivåg
6: Kjartan Almenning
7: Toril Berge
8: Leon Bodd
9: Christoffer Torris Olsen
10. Tina Shagufta Kornmo
11: Per-Elling Braseth-Ellingsen
12: Kari Ovesen Haugland
13. Anders Gåsland
14: Siri Engesæth
15: Øystein Svelle
16: Linn Beate Kaald Thoresen
17: Audun Rødningsby
18: Katja Hydle
19: Terje Bjøro
20: Ingrid Espelid Hovig
21: Guro Fjellanger
22: Torild Skogsholm
23: Odd Einar Dørum

Oslo 25/10-08

Espen Ophaug /s/ (leder)
Anne Marstein /s/ (nestleder)
Bjørn Åge Hansen /s/
Anne Lise Bergenheim /s/
Jarl Alnæs /s/
Hilde Widerøe Wibe /s/
Anders Bergsaker /s/ (Unge Venstre)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**