Tenden toppkandidat, Raja på andreplass

Borghild Tenden ble i kveld valgt som Akershus Venstres toppkandidat til stortingsvalget i 2009. Nominasjonsmøtet valgte Abid Raja på andreplassen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Borghild Tenden ble valgt til å toppe stortingsvalglisten i 2009.

Borghild Tenden ble valgt til å toppe stortingsvalglisten i 2009.

– Jeg kommer til å fortsette å ha fokus på miljø- og kollektivsatsing. Jeg savner fortsatt tiltak som vil gjøre jernbanen mer moderne og fremtidsrettet, slik at vi som kollektivbrukere opplever å få det tilbudet vi og miljøet fortjener, sier Tenden.

Hun er svært glad for å få med seg Abid Raja og Inge Solli som et sterkt team fra Akershus.

Abid er drivende dyktig på integrering og justispolitikk, og vil tilføre Venstre mye. Hans brede samfunnsengasjement og evne til tydelighet, kan bli utslagsgivende for at Venstre får to stortingsrepresentanter fra Akershus, sier en optimistisk Tenden. Inge har lang politisk erfaring og har gjort en svært god jobb for Venstre på fylkesnivå. Det trengs politikere som tar klimaendringene på alvor, som prioriterer forskning og kvalitet i utdanningen. Inge Solli er en slik politiker, sier Tenden

 Abid Raja og Inge Solli. Abid fikk 81 stemmer, Inge 32 i kampvoteringen om andreplassen.

Abid Raja og Inge Solli. Abid fikk 81 stemmer, Inge 32 i kampvoteringen om andreplassen.

En talsmann på tinget
– Jeg er veldig glad for å bli valgt og vil takke Akershus Venstre for tilliten, sier Raja. – justis- og integreringspolitikk er mitt hovedfokus. Jeg opplever at det er få norske politikere som virkelig kan eller virkelig interesserer seg og bryr seg om dette feltet, sier han.

Vil satse på kunnskap i skolen

– Kunnskapsformidling er skolens viktigste oppgave, og vi må satse på læreren for at elevene skal få det skoletilbudet de fortjener. Derfor trenger vi en systematisk videreutdanning av lærere, og kompetanseheving må være både en rett og en plikt for alle lærere med jevne mellomrom, sier Solli.

– Det er bra at nominasjonsmøtet har avgjort hvem som skal stå øverst på Stortingslista til Akershus Venstre slik at vi for alvor kan starte valgkampen. Vi må bygge videre på erfaringene fra forrige Stortingsvalgkamp der Venstre nesten fikk inn to representanter. Nå har vi ligget stabilt høyere på meningsmålingene i forhold til forrige gang, noe som øker sjansene for at vi skal få inn to Venstre-representanter fra Akershus, sier Inge Solli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**