Ny bussterminal på Tangvall ? Gratis buss ?

Det er i dag ganske mange som parkerer privatbilen på Tangvall for så å ta bussen videre — de fleste til Kristiansand. Men det kunne gjerne vært mange, mange flere som gjorde det samme. Hva skal så til for å få flere av oss Søgneboere til å reise kollektivt ?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Vi vil gjerne ha en diskusjon om hvorvidt det vil være en god ide å få etablert en skikkelig bussterminal på Tangvall med god plass til parkering av privatbilen. Bussterminalen må være slik at man kan vente på bussen innendørs og det må selvfølgelig være tilgang til toalett.

I denne artikkelen kommer vi ikke til å antyde nøyaktig hvor en ny bussterminal bør plasseres — bortsett fra at den bør være i umiddelbar nærhet til Tangvall sentrum.

Utvidelse av Tangvall sentrum må planlegges langsiktig. En skikkelig bussterminal må komme en eller annen gang. Men vi må allerede nå finne en fornuftig plassering. Når så dette er gjort må det jobbes knallhardt for å få etablert en terminal vi kan være bekjente av.

Hva så med billettprisen ? Vi kan gjerne tenke å foreslå gratis buss. Men vi må ha staten med på laget — for det vil være håpøst for kommuner og fylkeskommuner å få dette til. Staten sitter på pengesekken. Men er vi mange nok som “hyler” har vi kanskje sjansen til å bli hørt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**