Leserinnlegg 24.11.08: JSF må gi dobbeltspor til Kongsberg

– Vi i Venstre gleder oss med Kongsberg over de fremtidsutsikter Joint Strike Fighter kan skape for byen og området rundt, sier leder i Buskerud Venstre Geir Stave. Han er en ivrig forkjemper både for Ringeriksbanen og dobbeltspor til Kongsberg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Jernbane, tog, skinner

Foto: Microsoft

Flykjøpet vil sikre høyteknologisk industriell aktivitet i minst 30 år fremover. Vi håper alle at dette skal gi næringslivet i hele "Buskerudbyen" et løft, i form av investeringer, flere arbeidsplasser og tilflytting.

Nå må vi reagere raskt, skal vi sikre at infrastrukturen er på plass for å ta imot den økte aktiviteten. Næringslivet i Drammen — Kongsberg — Ringerike må samordne sin strategiske næringsutvikling. Høyskolen i Buskerud og også videregående skoler bør kjenne sin besøkelsestid.

Men først og fremst må Jernbaneverket straks utrede mulighetene for dobbeltspor mellom Drammen og Kongsberg. Kongsberg må knyttes til Drammen, Oslo og Gardermoen med en effektiv jernbane. Det ville være fantastisk om vi en gang i fremtiden kan knytte Kongsberg til Gardermoen med flytoget, med en reisetid på om lag 1 time og 20 minutter.

Geir Stave er leder i Buskerud Venstre

Foto: Tove Kristiansen

Geir Stave
Leder Buskerud Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**