Mer informasjon om lesbiske, homofile, bifile og transepersoner inn i skolen

Venstre vil ha mer informasjon om lesbiske, homofile, bifile og transepersoner inn i skoleverket, ikke mindre, slik Frp sin stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen tar til ordet for i det kristne bladet “Norge i dag”, sier leder for Drammen Venstre Tom Hedalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Tavle

Foto: Microsoft Clip art

Nyere helsestatistikk viser at lesbiske og homofile er klart overrepresentert når det gjelder det å være plaget av selvmordstanker og det å ta sitt eget liv. Det største problemet for mange lesbiske og homofile, at de lever skjult, de har problemer med sin egen identitet og skammer seg over sin seksuelle legning. Venstre støtter derfor regjeringen i at BLIKK skal distribueres til alle landets skolebibliotek og offentlige bibliotek som en del av oppfølging av regjeringens handlingsplan "Bedre livskvalitet for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner 2009—2012" – som ble lagt frem 26. juni 2008. I denne saken ønsker Drammen Venstre å gå enda lengre. Vi ønsker å invitere representanter for LLH (Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) inn i skoleeverket slik at de får informere og synliggjøre seg. — Det er usynliggjøringen og marginaliseringen som ofte er problemet slik jeg ser det, sier nyvalgt leder i Drammen Venstre Tom Hedalen.

Hender, leie

Foto: Microsoft

At BLIKK er et seksualisert blad som er veldig reklamerende for homofil livsførsel og er derfor uegnet til bruk overfor barn og ungdom, slik Knudsen sier til det kristne bladet Norge i dag, stiller jeg meg meget kritisk til. Frp sin stortingsrepresentant får det til å høres ut som om BLIKK er et pornografisk magasin, og at åpenhet og inkludering av lesbiske, homofile, bifile og transepersoner vil medføre at flere velger å leve ut sin seksualitet. – Om dette siste er tilfellet er det bare positivt sier Tom Hedalen, som også viser til målsettingene i kommuneplanen for Drammen om mangfold og inkludering. Dette angrepet føyer seg bare inn i rekken av diskriminerende utspill mot lesbiske, homofile, bifile og transepersoner fra Ulf Erik Knudsen som også har gått sterkt ut mot den kjønnsnøytrale ekteskapsloven som trådte i kraft 1. januar 2009.

Utspillet føyer seg dessverre også inn i rekken av utspill som gjør det umulig for Venstre å samarbeide med Frp i en regjering etter høstens stortingsvalg, avslutter Hedalen.

Les Ulf Erik Knudsens utspill: Imot homoinfo til barn.

Tom Hedalen
909 59 433

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**