– Venstre med medlemsvekst for sjette år på rad!

– Venstre er det eneste partiet i Norge som har stabil medlemsvekst, nå for sjette året på rad, sa Rita Sletner, stortingskandidat for Østfold, assisterende generalsekretær og tidligere statssekretær til det felles fylkesårsmøte for Venstre i Agderfylka i kveld.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Rita Sletner i Grimstad

Foto: Jan Kløvstad

– De to viktigste talla er valgresultata og antall medlemmer. Vi har et grunnlag for et sterkt valgresultat til høsten. Vi har solide lokallag, grundig programarbeid og sterk inspirasjon til å fortsette utviklinga fra forrige stortingsvalg. Fra 2001 til 2005 dobla vi oppslutninga på valgdagen. Vi kan nå enda videre, til 9%. Venstre har det største valgkampbudsjettet noen gang, på 7,5 millioner. Vi går til valg på et program som fremmer lavutslippsprogrammet, styrker kunnskapssamfunnet og med en sosialpolitikk uten moralisme, og med verdighet. Vi er ansvarlige i den økonomiske politikken, og skal skape et mye rausere samfunn., sa Sletner, som også er kommunestyremedlem i Eidsberg i Østfold.

– Frihet fra vold og overgrep mog friheten til å leve annerledes er viktige saker. Friheten fra vold er ei viktig sak. Vi vet at mange kvinner er utsatt for vold og voldtekt, og mange er offer for mennskehandel. I vår tid i Justisdepartementet satte vi i gang og gjennomførte mange reformer for å styrke det forebyggende arbeidet mot vold, sa Sletner, som har lagt fram ei grundig utredning for dagens justisminister, med tittelen “Fra ord til handling.”. Dessverre er det foreløpig bare “fra ord til ord” i regjeringa. Vi har en justisminister som bare snakker, snakker og snakker, og ikke bryr seg om menneskerettigheter. Alle disse som er utsatt for overgrep og angrep på menneskerettighetene er også lokalpolitikk, vi bor alle i en kommune.

Sletner omtalte dagligdagen for narkomane og prostituerte, enkeltmennesker hun har arbeidet hardt for i mange år, som lokalpolitiker, statssekretær og medmenneske. Hun kom inn på de vanskelige diskusjoner om heroinassistert behandling, og viste til gode resultater i Sveits og Frankrike. Hun oppfordret til mot og ikke feighet i politiske diskusjoner og konkrete tiltak for de som sliter hardest.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**