Dagpenger automatisk etter 14 dager?

Venstre har foreslått at arbeidsledige automatisk skal få dagpenger innen 14 dager. Synes du det er et godt forslag? Når systemet ikke fungerer etter intensjonene må vi være villige til å se på alle virkemidler, sier Sponheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Venstre ønsker å sikre dagpenger etter 14 dager

Venstre ønsker å sikre dagpenger etter 14 dager
Foto: Jan Kløvstad

Venstres leder Lars Sponheim utfordret i dag statsministeren og Regjeringen til å innføre en automatisk rett til dagpengeutbetaling etter 14 dager, uavhengig om søknad om dagpenger er ferdigbehandlet av NAV eller ikke. Situasjonen i NAV var tema under dagens spørretime i Stortinget, der bl.a. statsminister Jens Stoltenberg deltok.

Vi opplever en eksplosiv økning av antallet arbeidsledige, men den følger en like eksplosiv økning i søknader om dagpenger. Dessverre ser vi at NAV-kontorene på mange steder ikke er i stand til å ta unna køen, og at mange må vente alt for lenge på behandling av søknaden sin og dermed utbetaling av dagpenger man har rettmessig adgang til, sier Venstres leder Lars Sponheim.

Si din mening på Venstes hjemmeside

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**