Islamiseringen av Norge

Nok en gang tyr Frp til innvandringskortet. Når meningsmålingene er i oppoverbakke og partiet sliter med en særdeles lite troverdig politikk som løsning på finanskrisen, trekker nok en gang Frp frem sitt mest velbrukte joker i ermet. Innvandrerkortet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Islam, Moske

Foto: Microsoft

Denne gangen tar partiet et oppgjør med "snik-islamiseringen av Norge". Siv Jensens tordentale om at i Norge gjelder norske verdier og norske regler er ikke til å ta feil av; man forsøker atter en gang å tale til sine kjernevelgere, Frp klarer å spre frykt og fordommer samtidig som man fremstår som sømmeligheten selv. Elegant, rett og slett.

Frps liste over denne påståtte snik-islamiseringen er ikke like elegant, den inneholder svært få faretruende eksempler på "islamisering" fra muslimenes side. Selv Frps kjernevelgere må da være med på at det å servere Halalmat til troende muslimer i norske fengsler neppe kan karakteriseres som
snik-islamisering.

Flagg

Foto: H. Bast

Norge er et norsk land bygget på norske verdier og norske regler for å sitere Frp. Jeg trodde virkelig norske verdier og regler besto av å tilate hverandres annerledeshet, individuelle forskjeller og friheter? Jeg trodde også norske verdier besto i å respektere andres tro og legge til rette for at denne kan utøves innenfor det norske regelverket. Jeg kan ikke i min villeste fantasi forstå at det er særlig god norsk etikette å nekte troende personer i norske fengsler å få servert mat utfra sitt religiøse ståsted.

Dersom det finnes en snik-islamisering som har til formål å ta over det norske samfunnet og endre oss til å bli et mini-Iran så må dette bekjempes kraftig, men det synes lite tillitsvekkende at våpendrageren i denne krigen ikke klarer å peke på annet enn Halalmat i fengslene og noen obskure politiske krumelurer som eksempel på den store fienden. Hvis dette virkelig er islamiseringen av Norge som Frp peker på i sitt notat så vil dette iallfall bli en langt hyggeligere opplevelse enn når Hellige Olav kristnet Norge med sverd i hånd.

Ståle Sørensen

Foto: CTO

Ståle Sørensen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**