Buskerud Venstre ber Buskerud Ap ta avstand fra Kolberg

I går gikk Buskerud Venstre ut med krass kritikk av Martin Kolbergs uttalelser og generalisering av muslimer. I dag gjentar stortingspresident og stortingsrepresentant fra Buskerud Torbjørn Jagland kritikken fra oss.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


– Buskerud Ap bør ta avstand fra Kolbergs uttalelse og gi støtte til sin egen stortingsrepresentant og landets stortingspresident, sier Venstres to toppkandidater Ulla Nordgarden og Helge Stiksrud.

Helge Stiksrud og Ulla Nordgarden

Helge Stiksrud og Ulla Nordgarden
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

– Kolbergs grove overdrivelser gavner ikke integreringen og det gavner ikke integreringsdebatten. Jagland derimot fortjener honnør for sitt oppgjør med Kolberg, sier Nordgarden og Stiksrud.

– Buskerud Ap må velge side her og gi klart uttrykk for støtte til Jaglands linje, sier Nordgarden og Stiksrud

– Kolberg bør dra til Afghanistan og drive valgkamp dersom han skal bekjempe ekstrem islamisme. Det er ingen grunn til å tro at dette er et stort problem i Norge eller i Drammen for den del, sier Nordgarden.

– Vi må fokusere på enkeltindivider og mindre grupper, skal vi bli bedre på integrering, ikke stigmatisere tusenvis i fordummende politiske debatter, sier Nordgarden og Stiksrud.

– FrP har i alle år stigmatisert muslimer, og AP har i alle år neglisjert integreringspolitikken. Nå kan Buskerud forsøke å gjøre noe med dette ved å støtte sin egen stortingsrepresentant Torbjørn Jagland, sier Nordgarden og Stiksrud.

Stortingskandidatene Ulla Nordgarden (tlf.95947530) og Helge Stiksrud (tlf.91823214)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**