Venstre støtter Earth Hour

Tromsø kommune inviterer Tromsø med på verdens største klimadugnad. – Byer, bedrifter, organisasjoner , kjendiser og enkeltmennesker over hele verden skal slukke lyset i én time – Earth Hour – for å vise sitt engasjement for klimaet. Målet er en milliard deltakere verden over, sier Jonas Stein Eilertsen (V), leder i miljøkomitéen i Tromsø kommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Earth Hour

Foto: earthhour.com

Earth Hour er en internasjonal begivenhet støttet av WWF. Den går ut på å markere klimaproblematikken ved å få virksomheter, myndigheter, organisasjoner og privatpersoner til å slå av elektrisk lys samt annet elektrisk utstyr i én time for å minske strømforbruket og CO2-utslippene.

I 2009 oppfordres vi alle til å slukke lyset en time lørdag 28. mars klokken 20.30. Aksjonen er støttet av FNs generalsekretær, Ban Ki-Moon, og nesten 3000 byer har sagt ja til å være med.

– Det er en selvfølge at miljøbyen Tromsø er med på denne dugnaden. Kampen mot klimaendringene er vår tids største trussel. Dette er bra prosjekt for å sikre oppmerksomhet rundt klimaendringe. Men det kan også bli et flott arrangement når alle offentlige lys og forhåpentligvis lys i hjemmene skrus av en time. NHO Troms er med på aksjonen og har oppfordret alle sine medlemmsbedrifter om å være med, sier Jonas Stein Eilertsen

Tromsø kommune har derfor stilt i stand et arrangement på torget fra kl.20 på lørdag. Der vil Ann-Christin Hansen, som slipper ut sitt debutalbum på fredag, fremføre en sang som hun har skrevet for Earth Hour.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**