Intoleransens krittstrek

Det er synd for Norge at Arbeiderpartiet tror Frp-koden best knekkes ved å etterligne deres politikk, skriver Ståle Sørensen i dette innlegget i forbindelse med invandringsdebatten på Aps landsmøte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Stortingsrepresentant fra Ap Torgeir Micaelsen er på stemmesanking og benytter Aps landsmøte til å fremme ideen om en ny og mer restriktiv integreringspolitikk.

Mennesker

Foto: Microsoft

“Vi må tegne opp en krittstrek over hva som er akseptabelt og uakseptabelt i det Norske samfunnet? sier Micaelsen og drar en kraftig krittstrek ved morsmålsundervisning, kjønnsdelt svømmeopplæring og bruk av hijab i skolen. Jeg er fullstendig enig med Micaelsen at vi må sette klare grenser for hva
som er akseptabelt i det norsk samfunnet og stille klare krav til våre nye landsmenn, men å sette en krittstrek der AP og Micaelsen velger er en øvelse i intoleranse.

Det er mange her i landet som er oppvokst med kjønnsdelt svømmeundervisning, dette har vært vanlig i Norge frem til vår tid, særlig på det kristne vestlandet. Vil Micaelsen trekke en krittstrek over disse også, eller er det forskjellige regler for kristne og muslimer? Enkelte har også gått i klasse med jøder, hinduer og sikher som på sine forskjellige måter viser sitt religiøse ståsted med hodepryd eller klesførsel. Vil Torgeir Micaelsen dra en krittstrek over disse, eller er det bare en spesiell religion som ikke får ytre seg med bruk av hodeplagg i skoleverket?

Torgeir Micaelsens krittstrek er dessverre intoleransens kunst og en studie i hvor dypt AP har sunket for å tekkes enkelte velgergrupper. Det er synd for Norge at AP tror Frp koden best knekkes ved å etterligne deres politikk.

Ståle Sørensen

Foto: CTO

Ståle Sørensen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**