Kulturnatt arrangementet ivaretar vår kultur på en god måte

Strålende vær og mange ulike aktiviteter skapte god stemning i Risør under årets kulturnatt arrangement. Søndeled og Risør Historielag har det første arrangement under årets kulturnat uttalte kultursjef Jorunn Bøe da hun åpnet historielagets meget godt besøkte arrangement på Risør Bedehus.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Unge fionilister under åpning av historielagets kulturnattarrangement

Unge fionilister under åpning av historielagets kulturnattarrangement
Foto: Jan Einar Henriksen

Kulturskolen øst i Agder stilte med 6 unge fiolinister som sammen med Jarle Hagane stod for den musikalske åpningen og de vakte stor begeistring blandt de mange fremmøtte, og de fikk da også med seg hver sin årbok som takk for innsatsen.

 Aners Mortensen viste film på Risør Bedehus under kulturnatta

Aners Mortensen viste film på Risør Bedehus under kulturnatta
Foto: Jan Einar Henriksen

Historielaget ved Anders Mortensen viste film fra søndagssksolen i 1968 med Ansgar og Laura og mange andre kjente personligheter. I tillegg ble det vist en billedserie og tilsist ble det vist en film fra Søndeled og Moen med bl.a. bilder fra sjøsettingen av MF Øisang, 17. mai på Søndeled, Egeland verk mm.

Arrangementet falt tydelig i smak, for mellom en munnfull kaffe og søsterkake gikk praten livlig eterhvert som folk kjente igjen personer og hendelser.

Kulturnatt arrangementet er viktig også i en utvidet betyddning mener varaordfører Jan Einar Henriksen, for arrangementet er på en positiv måte med på å skape begeistring for Risør, vår kultur og egenart. Samtidig er det en viktig motivator for å få fram skapertrangen hos Risørs befolkning, profilere mangfoldet og gjestfriheten som må til for å skape en positiv by. Det er derfor all grunn til å gi honnør til de som står bak Kulturnatt i Risør, både hovdkomité og de mange ulike delarrangørene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**