Risør får 300 000 til brannsikringsplan i sentrum

Riksantikvarens tiltakspakken for tilskudd til verneverdig tett trehusbebyggelse og kirker har en ramme på 77 mill. Ca. 35 mill skal gå til registrerte, verneverdige, tett trehusbebyggelse. Riksantikvaren opplyser at Risør kommune får tildelt 300.000 kroner til brannsikringsplan for Risør sentrum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Stian Lund (V) møter ofte i HU og setter stor pris på forebyggende brannteknisk arbeid.

Stian Lund (V) møter ofte i HU og setter stor pris på forebyggende brannteknisk arbeid.
Foto: Jan Einar Henriksen

Dermed blir det meget viktige arbeidet tatt opp igjen og vi kan få en ajurført plan for videre sikring av vår lokale kulturhistoriske arv. Da Riksantikvar Nils Marstein besøkte Risør denne uken opplyste han at de ikke hadde noen 0 visjon for bortfall av verneverdig bebyggelse da de rent statistisk ville få et vist bortfall som følge av brann eller manglende vedlikehold.

Ved å tildele Risør midler til brannsikringsplan for Risør sentrum synes vi riksantikvaren retter søkelyset på et viktig forebyggende arbeid vi håper vil få god virkning for den hvite by ved Skagerrak

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**