Vil ha anonyme jobbsøknader

– Det skal være fokus på kvalifikasjoner, ikke etternavn, sier Venstres stortingsrepresentant, Rita Sletner, til NRK Østfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Rita Sletner

Foto: Venstre

Venstre går inn for anonyme jobbsøknader for å få flere innvandrere ut i arbeidslivet. Da vil man se kun på kvalifikasjoner når man kaller inn til intervju. – Det skal være fokus på kvalifikasjoner, ikke etternavn, sier Venstres stortingskandidat, Rita Sletner, til NRK Østfold.

I mai i fjor fortalte NRK Østfold om 40-årige Tulinabo Rubasha fra Kongo som er utdannet sivilingeniør. Han hevder han ikke ble innkalt til et eneste jobbintervju.

Det er slike saker Sletner nå vil til livs. I helga vedtok Venstres landsmøte forslaget om å anonymisere søknader. Det er Sletner godt fornøyd med. Venstre ønsker et mangfoldig samfunn, og vil legge til rette for et åpent og inkluderende arbeidsmarked.

Les mer hos NRK Østfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**