Behov for buss

Venstres Erik Lundeby tar avstand fra tanken om at Drøbak sentrum kan klare seg uten direktebuss til Oslo, skriver Amta 4. juni 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

buss

Foto: Ivar Ruud Eide

— Hovedutfordringen i dag er å ta klimatrusselen på alvor, og da er jobb nummer én å få flere til å ta buss, sier Lundeby. Vi vet mye om hva som får folk til å ta buss, og hyppige avganger og få bytter er viktige i den sammenheng. Det er viktig at bussene finnes der også hvis du må reise hjem fra jobb på et uvanlig tidspunkt, ellers velger du bilen for sikkerhets skyld.

Venstres Erik Lundeby reagerer på Frank Ødegaards utspill om tomme busser i Amta 2. juni. Lundeby mener at busstilbudet må være godt hele dagen selv om noen avganger har færre reisende enn andre.

— For meg er det uaktuelt å gå inn for at pendlere fra sentrum skal måtte bytte to ganger for å komme dit de skal, en gang i Drøbak, og deretter en gang i Oslo, legger Lundeby til.

Erik Lundeby er en av politikerne som er valgt til å sitte i det nye samarbeidsorganet for kollektivtransport som kommunen skal opprette.

Les Amtas oppslag og følg debatten her…

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**