Bare Venstre støtta bussforsøk i Arendal

– Jeg er skuffet og forundret, sier Venstres Øystein Haga, etter at Venstre ble stående alene i Stortinget om å utvide belønningsordninga for kollektivtrafikk i kommunene til også å gjelde en rekke byer på Arendals størrelse. I Stortinget natt til fredag var det ingen andre som ville støtte Venstre i forslaget om utvida belønningsordning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Øystein Haga toppkandidat

Foto: Jan Kløvstad

— Venstre fikk gjennomslag i den forrige regjeringen for belønningsordninga, deretter fikk vi den inn i klimaforliket og nå trodde vi at alt var klart for å få med Arendal, Tønsberg, Ålesund og flere andre byer, sier Øystein Haga som berømmer Venstres Borghild Tenden i Stortingets samferdselskomite for grundig arbeid for at Arendal skulle få konkurrere om belønningspenger. — For meg er det uforståelig at ingen andre støtta Venstre. Hvor var Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet, KrF og Høyre i denne debatten? Hva har de andre partia i Aust-Agder gjort for at også Arendal med sine store trafikkproblemer i rushtida kunne få hjelp til å redusere forurensinga og de endelange bilkøene inn og ut av byen i rushtida, spør Øystein Haga.

Haga er glad for at Stortinget står fast på at ny E18 mellom Tvedestrand og Arendal er med i Nasjonal transportplan, og understreker at det nå er livsviktig å drive rask og effektiv planlegging for å få spaden i jorda i 2014, fire år før regjering og vegvesen til nå har antyda.

Marin Katrina Frydal og gratisbuss

Foto: Jan Kløvstad

På bildet gratisbuss i Tórshavn på Færøyene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**