– Takk for støtte og tillit

– Jeg vil bruke det siste minuttet av min tid på Stortinget til å takke for meg. Først vil jeg si tusen takk til velgerne i Sør-Trøndelag som på tross av alle odds sendte meg til dette huset for 32 år siden. Så vil jeg si tusen takk til alle de velgerne i Oslo som — på tross av ganske mye — sendte meg hit for 12 år siden, slik avsluttet Odd Einar Dørum sine 16 år på Stortinget i går.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 - Kunnskap er makt. Jeg kommer alltid til å tro at uten å gi kunnskap til mennesker, vil demokratiet forvitre og vi vil ikke kunne skape det næringslivet som ennå ikke er født, sier Odd Einar Dørum.

– Kunnskap er makt. Jeg kommer alltid til å tro at uten å gi kunnskap til mennesker, vil demokratiet forvitre og vi vil ikke kunne skape det næringslivet som ennå ikke er født, sier Odd Einar Dørum.
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

– Sammen med Venstre har jeg vært med på å prioritere forskning, forskning, lærere, lærere og lærere, sa Dørum i sitt siste innlegg i Stortinget i dag.

Venstres mangeårige ombudsmann, intense og alltid hardt-arbeidende takket for seg som stortingsmann i dag.

– Halvveis har aldri vært min arbeidsform, sa Dørum da han i fjor ga beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg. – Jeg vil gjøre noen nye prioriteringer i livet mitt framover. Jeg har vært så heldig å ha min kone Randi ved min side gjennom 40 år. Samlivet vårt har altfor ofte blitt saldert bort i et overbelastet tidsbudsjett, sa Dørum til Venstre.no.

Roses av mange
I sin siste uke på Stortinget kan Dørum ta med seg mange godord. Aftenposten spurte denne uken Forskningsrådets direktør, Arvid Hallèn, om han kan nevne noen norske politikere som prioriterer forskning.
– Det er flere, men Odd Einar Dørum er vel den som har hatt det sterkeste engasjementet, sa Hallén.

I en rektor-rundspørring tidligere i uken spurte VG om hvem som er best egnet til å bli kunnskapsminister etter høstens valg. Venstres skolepolitiske talsmann de siste fire årene fikk hele 15 prosent av stemmene.

Les Dørums avskjedsord her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**