Stortingsvalg og solidaritetspolitikk

Innvandrings-, integrerings-, bistands- og utviklingspolitikk er ikke enkelt og de ulike partienes valgprogrammer viser da også ganske ulike holdninger og ulik politikk på dette feltet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Selv er jeg stolt av å tilhøre et sosial-liberalt parti som har programfestet positive grunnholdninger når det gjelder innvandrings- og bistandspolitikk. Jeg vil hevde at Venstres stortingsprogram for 2009-2013 på en gjennomgripende måte ivaretar solidaritet, toleranse og respekt i forhold til "fremmede" i og utenfor Norge.

 Tore Fjeldskår

Tore Fjeldskår

Partiets politikk på dette feltet er etter min mening både konstruktiv og realistisk. Samtidig vil jeg avvise enkeltes påstander om at Venstre er naiv og blåøyd i denne sammenhengen. Programmet fokuserer på dem som har et reelt hjelpebehov.

I en tid som er preget av fremmedfrykt, fremmedhat og egoisme, er det etter min mening viktig å stemme på et fordomsfritt parti som taler de svakes sak. Kanskje det igjen er nyttig å minne om Arnulf Øverlands ord: "Du skal ikke tåle så inderlig vel – den urett som ikke rammer deg selv". Og Norge, som et av verdens rikeste land, bør i hvert fall ikke tåle slik urett.

Det er to måneder igjen til stortingsvalget; så du har god tid til å vurdere Venstre som ditt partivalg. En stemme på Venstre er en stemme for et inkluderende menneskesyn og dermed et rausere og romsligere samfunn.

Tore Fjeldskår
Larvik Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**