Ønsker minnelund for Vindtorn i Fjellsbyen

Venstre ønsker å hedre den nylig avdøde Drammenslyrikeren Triztan Vindtorn med en egen minnelund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

bok

Foto: Singhajay, sxc.hu

Venstre ønsker å etablere en minnelund for Drammenslyrikeren Triztan Vindtorn, som døde i vår. Triztan Vindtorn vokste opp i den gamle bydelen Fjellsbyen i nabolag med blant annet Jonas Fjeld.

Dette området har mange grøntarealer som er lite opparbeidete, sier Ulla Nordgarden, Buskerud Venstres Stortingskandidat. Her er mange gode muligheter for å skape en ærefull minneplass.

Den kjente Drammenslyrikeren Triztan Vindtorn døde 4. mars 2009. Vindtorn har gitt ut en rekke lyrikksamlinger og var også kjent utenfor Norges grenser som lyriker og utradisjonell oppleser. Vindtorn debuterte i 1970 med diktsamlingen “Sentrifuge”.

– Vindtorn var en fargerik person, sier Nordgarden, kanskje vi kan lage en fargerik minnelund med leker eller figurer som kan lyse opp i landskapet?.

Fjellsbyen er preget av små tomter og små, trange hus fra 1800-tallet. Å etablere en minnelund til ære for Triztan Vindtorn i Fjellsbyen vil være med å gi området en etterlengtet opparbeidet utendørs møteplass og Triztan Vindtorn en ærefull minnesplass.

Les Vindtorn kan få minnepark i Drammen.

Ulla Nordgarden

Foto: Asgeir Osnes

Ulla Nordgarden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**