– Vil nok aldri få for lite å gjøre

Per Magnus Finnanger Sandsmark er ny fylkesleder i Unge Venstre og er i den forbindelse portrettert i dagens Halden Arbeiderblad. – Jeg føler jeg har klart å sette ungdomspolitikken på kartet i Halden. Det har hjulpet å være sur og masete og komme med hundre tusen forslag, for nå har de andre politikerne virkelig begynt å få øynene opp for ungdommen, sa Unge Venstre-lederen til Halden Arbeiderblad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: Halden Venstre, arkiv

Per Magnus er ikke direkte kjent for å slite må å fylle timeplanen og det kommer han ikke til å få trøbbel med framover heller. Med nytt lederverv og planer om jobb i tillegg til full skoleplass har han lagt planene for det kommende året.

Tid?
Egentlig skulle han sittet på toget i retning Fredrikstad og Hvaler for å drive valgkamp i går morges, men han tok seg til en kjapp bryggeprat med HA først, og forteller mer enn gjerne om politikk, kultur og alt annet som opptar han. — Når man er folkevalgt så er det viktig å ha et verv i partiet. Det viktig for meg å synliggjøre Unge Venstre og hva vi står for, sier fylkeslederen i Unge Venstre Per Magnus Finnanger Sandsmark til Halden Arbeiderblad. — Men har du egentlig tid til det? — Jeg kan jo si at jeg har lagt vekk andre ting, for eksempel jobber jeg mindre. Ellerm, nei, egentlig har jeg vel ikke det heller, jeg har bare fått mer å gjøre. Jeg kommer aldri til ha for lite å gjøre!

Ungdomstilbud
– Jeg føler jeg har klart å sette ungdomspolitikken på kartet i Halden. Det har hjulpet å være sur og masete og komme med hundre tusen forslag, for nå har de andre politikerne virkelig begynt å få øynene opp for ungdommen, sa Per Magnus til HA.

Noen trenger Jesus — Andre trenger heroin.
Miljø, rusomsorg og videregående skole er tre av hovedmomentene Per Magnus brenner for innen politikken. — Miljøvennlige løsninger, jernbane, små bedrifter — ja miljøbevissthet generelt. Rusomsorg er noe jeg har blitt veldig opptatt av i det nsiste. Alle bør få et rehabiliteringstilbud. For noen funker Jesus — for andre funker heroin. Altså for eksempel evangeliesenteret og heroinassistert behandling. Man trenger mangfoldige tilbud som hjelper folk tilbake til samfunnet, en bolig og man trenger et aktivitetstilbud, sier Unge Venstre-lederen til Halden Arbeiderblad

Bekymret for Halden videregående skole
Etter å ha vært elevrådsleder ved Halden videregående skole er jeg jo blitt veldig engasjert i skolen. Nå ble danselinja lagt ned, og neste år skal både formgivning og restaurant- og matfag vurderes, i tillegg til hele Tosterødberget. Det er veldig bra at Halden vgs har den laveste frafallsprosenten i fylket, men det er viktig at man opprettholdet det brede og varierte tilbudet man har i dag. Derfor tilbudene på Tosterødberget flyttes til Risum vil internatdelen trolig forsvinne, med mindre man gjør noe drastisk med bygningene på Risum, uttaler Venstrepolitikeren i Halden Arbeiderblad.
Bedre lærere ved å innføre et kompetanseår der lærerne får videreutdanning og vil få muligheten til å bruke utdanningen sin praktisk i et annet yrke er viktig for å få en bedre skole, mener Venstre.

Hovedfokus
– Men akkurat nå skal jeg konsentrere meg om valgkampen. Vi vil ha Rita Sletner inn på Stortinget. Det er hovedfokus nå, avsluttet den nye Unge Venstre-lederen i Halden Arbeiderblad.
Hele intervjuet kan leses i Halden Arbeiderblad fredag 24. Juli side 2 og forsiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**