Fælt syn i Ruagerkilen

Jeg var nettopp ute i Ruagerkilen der dyktige fagfolk fra brannvesen og parketat i Grimstad ligger på kne og skraper opp oljesøl i fjæra med blåskjell, skje, gaffel og pinner, samler sølet i søppelsekker, gnir oljebark på restene og før rensa fjøresteinene meter for meter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Et grundig pirkearbeid centimeter for centimeter både innenfor og utenfor lensene som er lagt ut for å avgrense områdene.

Dette er ille, midt i et naturreservat. Jeg er stolt over den jobben parkvesenet og brannvesenet gjør her hos oss, men skremt over at det ikke har vært mulig for Kystverket å samle opp olja før den kom så langt.

Samtidig får jeg telefoner fra folk som går kyststien mellom Mølen og Nevlunghavn og kan fortelle om enda verre syn, med sjøfugler fulle av olje og helt svarte strender.

Nå må oppryddingsarbeidet pågå for fullt, og så må vi samtidig få en uhildet og kritisk gjennomgang av det utstyret Kystverket bruker. Som jeg skrev i forrige blogg etterlyser jeg testing av utstyr. Utstyret finnes, men hvorfor i alle verden bruker ikke Kystverket den best tilgjengelige teknologien????

Anne Margrethe Larsen, stortingsrepresentant for Venstre, har reist spørsmål om dette flere ganger i Stortinget.

Nå tar jeg ny tur ut i skjærgården, sammen med fylkesmannens folk for å se etter fugl og eventuelle skader på øyene utenfor Søm, Haslatangen, Fevik og områder i Arendal.

Jeg håper inderlig at jeg ikke får se mer av det jeg opplevde i Ruagerkilen.

Under her er bilder fra studieturen vår:

Øystein Haga i Ruagerkilen

Foto: Jan Kløvstad

Øystein Haga Ruagerkilen

Foto: Jan Kløvstad

Oljesøl Grimstad Ruagerkilen naturreservat

Foto: Jan Kløvstad

Opprydding oljesøl Grimstad

Foto: Jan Kløvstad

Oljesøl Grimstad parkvesen

Foto: Jan Kløvstad

Oljelense i naturreservat i Grimstad

Foto: Jan Kløvstad

Bark mot olje i Grimstad

Foto: Jan Kløvstad

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**