Venstre – Partiet som ivaretar interessene til gründere og mennesker som skaper sin egen arbeidsplass

Da Søgnes varaordfører, 2. kandidat for Venstre, lærer og gründerbonde Arild Berge ønsket de øvrige toppkandidatene velkommen til sin kommune under Vest-Agder Venstres valgkampåpning, var oppmerksomheten først og fremst rettet mot behovet for å legge bedre til rette for selvstendig næringsdrivende.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Arild Berge

Varaordfører Berge hadde fått med seg stortingsrepresentant og listetopp Anne Margrethe Larsen og 3. kandidat Dag Vige til hjembygda si tirsdag 11. august. Der besøkte de Marie Insam Try som har startet miljøvennlig frisørsalong i Søgne.

— Venstre ønsker å sørge for bedre betingelser for unge grundere, særlig kvinner, sa Anne Margrethe Larsen under besøket. Frisør og gründer Marie Insam Try svarte med å farge en stripe i håret til stortingsrepresentanten fra Flekkefjord knall Venstre-grønn.

Anne Margrethe Larsen med grøn stripe

Foto: Jan Kløvstad

For Venstre er selvstendig næringsdrivende og små bedrifter et meget viktig satsingsområde. Det må være like naturlig å skape sin egen arbeidsplass, som det er å søke arbeid hos andre. Da må selvstendig næringsdrivende likestilles med arbeidstakere med hensyn til sosiale rettigheter ved svangerskap, fødsel og omsorg for små barn uten å øke trygdeavgiften.

Frisør Marie Insam Try i Søgne, Anne Margrethe Larsen og Arild Berge

Foto: Jan Kløvstad

Venstre ønsker også å innføre et næringsfradrag på linje med minstefradrag for selvstendig næringsdrivende.

Se flott reportasje om besøket i Søgnes egen avis, Budstikka.com

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**