Bravo SV!

Torbjørn Urfjell og Erik Solheim melder at regjeringen framskynder forvaltningsplan for Skagerrak med to år, og sier nei til oljeutvinning i Skagerrak. Dette er godt nytt, og et etter hvert gammelt ønske fra Venstre går i oppfyllelse, skriver Øystein Haga.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Vi gir full støtte til dette arbeidet, og gleder oss til at solide kunnskapsmiljø¸ i Flødevigen, NIVA i Grimstad og kommunene må trekkes med. Tvedestrandsprosjektet, først i Norge med å skaffe seg like god oversikt over biologisk mangfold i sjø som på land er et meget godt eksempel å bygge videre på.

Tvedestrandsprosjektet, ved Tvedestrand kommune og Havforskingsinstituttet i Flødevigen, fikk Aust-Agder Venstres miljøpris i 2005, nettopp for arbeidet med å legge grunnlaget for forsvarlig forvaltning av Skagerrak.

At SV samtidig sier nei til oljeutvinning i Skagerrak er også godt. Og her satser vi på et skikkelig nei, ikke et sånt vassent “ikke-ultimatum-men-forhandling-med-Arbeiderpartiet-etter-valget”-nei som i Lofoten og Vesterålen?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**