Taper flest statlige arbeidsplasser

Stikk i strid med en av Senterpartiets største hjertesaker, foregår det fortsatt en sentralisering av statlige arbeidsplasser i og rundt Oslo. Buskerud Venstres stortingskandidat Ulla Nordgarden mener Sps distriktstiltak ikke virker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Venstre i sentrum

Foto: Ukjent

For fire år siden gikk Sp inn for å flytte 6000 statsarbeidsplasser ut av Oslo. Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser imidlertid at antall sysselsatte i statlig forvaltning i Buskerud er redusert med hele 230 personer fra 2004 til 2008. Buskerud Venstres stortingskandidat Ulla Nordgarden mener Sps distriktstiltak ikke virker.

— Skjevheten som nå avdekkes viser at vi må kjøre en tøffere linje, slik Venstre var med på i Bondevik-II-regjeringen da 900 statlige arbeidsplasser ble flyttet ut av Oslo, sier hun.

Les Buskerud taper flest statlige arbeidsplasser her i landet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**