Hans Antonsen blir Sponheims rådgiver i siste valgkampuka

Grimstadordfører Hans Antonsen blir Lars Sponheims nærmeste rådgiver i siste uka i valgkampen. Hans Antonsen er også nevnt av VG som aktuell statsråd. Les

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


mer i Agderposten:

Skal hjelpe Sponheim
Hans Antonsen skal følge Lars Sponheim som en skygge hele neste uke. – Det blir morsomt, krevende og utrolig spennende, sier Grimstad-ordføreren.

(Av Dagfinn Grønlund, Agderposten)

Han drar til Oslo mandag for å jobbe sammen med Venstres partileder hele uka til valgkampen er slutt lørdag.

– Jeg gjør det etter ønske fra Lars og partiledelsen for øvrig. Jeg kommer til å være den som følger ham over alt, og blir sammen med ham som en samtalepartner og rådgiver i den mest avgjørende uka i valgkampen med tanke på utfallet av valget, sier Hans Antonsen til Agderposten.

Han legger ikke skjul på at han synes det var hyggelig å bli spurt om å stille opp for Sponheim i en hektisk valgkampinnspurt.

Politisk rådgiver

– Det blir litt som en gammel sirkushest. Med ett unntak har jeg vært aktiv med i alle stortingsvalgkamper siden 1989, da jeg ble hentet inn som politisk rådgiver for første gang, så jeg har jobbet nært opp til Lars i mange år, forteller Antonsen.

Han gjorde den samme jobben i 2005.

– Det var utrolig gøy. Uten at jeg skal påberope meg noen vesentlig rolle i det som skjedde den gangen, var det den uka Venstre omsatte god stemning i flere prosentpoengs fremgang, husker Antonsen.

– Som alle andre partiledere har Lars et enormt press på seg den siste uka i valgkampen. Hvis jeg kan være til hjelp nå i innspurten, stiller jeg selvsagt gjerne opp, presiserer han.

– Hva blir din oppgave konkret?

– Det blir å få Lars til å fungere så godt som mulig. For det å tenke klart og kommunisere klart nærmest 24 timer i døgnet i flere uker er utrolig krevende, svarer Antonsen.

Oppløpssiden

– Hvis jeg kan hjelpe til med noen uthvilte rådgiverkrefter på oppløpssiden og vi får dette til å fungere, blir det kjempeartig, utdyper han.

Det er Lars Sponheim og den øvrige partiledelsen i Venstre som har kalt på Hans Antonsen.

– Vi går nå inn i en fase av valgkampen med et beintøft kjør. Derfor trenger vi støtte i den siste og mest intense uken av hele valgkampen. Det er grunnen til at vi har kalt på Hans Antonsen som kommer til å få en viktig rolle nå innspurten, sier informasjonssjef for Venstre sentralt, Steinar Haugsvær.

Hans Antonsen har tidligere vært statssekretær for Lars Sponheim.

Om Hans Antonsen:

Hans Antonsen er ordfører i Grimstad siden 2007.

Han representerer Venstre og er født 26. august 1965.

Har vært generalsekretær i Venstre.

Har også vært redaktør av partiavisa Liberalt Perspektiv.

Startet PR-byrået Ordkraft i 2005, men sluttet som daglig leder og solgte seg ut da han ble ordfører.

I den første Bondevik-regjeringen, fra 1997 til 2000, var han først politisk rådgiver og så statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**