Venstre med interpellasjon om ladepunkter for el-biler

Venstres gruppeleder Lasse Thue fremmet under siste kommunstyremøtet et forslag om at Røyken kommune skal søke midler til etablering av ladepunkter for elektriske biler. Les interpellasjonen hans her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Lasse Narjord Thue

Lasse Narjord Thue
Foto: Nils Hidle

Interpellasjon til kommunestyremøte 15. oktober 2009

Med målsetting om å redusere CO2-utslipp fra transportsektoren i Norge, tildeler Transnova tilskudd for å etablere ladepunkter for elektriske biler på vegne av samferdselsdepartementet. Det gis opp til kr. 30 000 per ladepunkt. Gjennom statsbudsjettet for 2009 og regjeringens tiltakspakke i forbindelse med finanskrisen er det stilt tilrådighet kr 100 millioner til dette formål. Dette prosjektet har sin bakgrunn i Klimameldingen og klimaforliket i Stortinget fra 2008.

Kommuner og kommunale aktører fremheves som mulige mottakere av en slik støtte. På bakgrunn av dette mener Røyken Venstre at Røyken kommune og/eller Røyken Eiendom AS bør søke om tilskudd for å etablere ladepunkter ved kommunale bygg som rådhuset og skoler, samt andre samlingspunkter som idrettsanlegg og turområder.

Think, bil, elbil

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Forslag:
Røyken kommune søker om tilskudd fra Transnova for å etablere ladepunkter for elektriske biler. Det avklares administrativt hvor mange ladepunkter, og plassering av disse, som er hensiktsmessig.

Les svaret til ordfører Rune Kjølstad her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**