Venstre med ja til vinmonopol på Tofte

Venstre sier ja til pol på Tofte. Det bekrefter venstreleder Gunn-Torill Homme Mathisen etter torsdagens medlems- og gruppemøte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Ja til pol på Tofte.

Ja til pol på Tofte.
Foto: Microsoft

– Etter en totalvurdering går Venstre inn for å anmode Vinmonopolet om å legge det planlagte polutsalget i Hurum til Tofte. Vi tror dette vil være gunstig for næringsutviklingen på Tofte.

Salg av alkohol i ordnede og regulerte former er langt å foretrekke framfor private "polutsalg", sier hun. sier hun og sikter til handel både fra hjemmeprodusenter, private “importører” og besøkende båter.

Hun mener at det i Tofte er flere arbeidsplasser og færre pendlere enn i Sætre, men legger ikke skjul på at Venstre er klar over at det er en del utfordringer i forhold til rus på Tofte. Homme Mathisen tror imidlertid ikke at nærvær av et polutsalg vil forsterke det.

– Det står ledige lokaler i bankbygget på Tofte klare til innflytting, i motsetning til i Sætre. Sætres innbyggere, med sine mange pendlere, har kort vei til polutsalg både i Drøbak og på Rortunet. Mange kjører også innom andre pol på vei hjem fra jobb. Et polutsalg på Tofte vil primært betjene søndre Hurum og sommergjester i Holmsbu. Kanskje vil til og med Sætrefolk velge å ta en tur til Tofte? sier Homme Mathisen.

Les oppslaget Venstre går for sydpol i Røyken og Hurums Avis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**