Billedkunstneren Michal Nygren fra Risør er tildelt Aust-Agder-stipendet 2009

Michal Nygren (f.1974), som bor og arbeider i Risør er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (1997-99) og Kunsthøgskolen i Bergen, avd. Kunstakademiet (2001-03).Michal Nygren har tidligere dokumentert solid kunstnerisk bakgrunn med gruppeutstillinger og separatutstillinger, og han har mottatt Statens Etableringsstipend (2003), Statens Arbeidsstipend (2007-2009), stipend fra Bildende kunstneres vederlagsfond (2009) og nå også Aust-Agder-stipendet for 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Billedkunstner Michal Nygen er en fin representant for neste generasjon av Risørkunstnere.

Billedkunstner Michal Nygen er en fin representant for neste generasjon av Risørkunstnere.
Foto: Jan Einar Henriksen

Risør Venstre stiller seg i rekken av gratulanter. Billedkunstner Michal Nygren representerer på en fin måte neste generasjon av unge Risørkunstnere. Kulturstyret bør merke seg denne dyktige Risørkunstneren og gjøre sitt til at Michal Nygren blir tildelt Risør kommunes stipend for unge etablerere/kunstnere kommende år!

Les ellers hva Aust-Agder fylkeskommune skriver i en pressemelding om saken:

Aust-Agder fylkeskommune har etablert et arbeidsstipend for kunstnere innen billedkunst, kunsthåndverk og tilgrensende kunstuttrykk innen visuell kunst. Formålet med arbeidsstipendet er å bidra til kunstnerisk utvikling, kunstnerisk nyskaping og økt kunstnerisk mangfold i Aust-Agder. Ved å gi en kunstner/kunstnergruppe anledning til kunstnerisk virke i ett år, vil en få tilført ny kunstnerisk kompetanse som vil komme Aust-Agders befolkning til gode.

Arbeidsstipendet er på kr. 186 000 kroner — og utdeles inntil én gang per år. Det skal bidra til å dekke den aktuelle kunstners/kunstnergruppes kostnader til kunstnerisk virke i stipendperioden.

Fylkesrådmannen tildeler med utgangspunkt i dette Aust-Agder-stipendet 2009 til billedkunstneren Michal Nygren, Risør. Michal Nygren (f.1974) bor og arbeider i Risør. Nygren er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (1997-1999) og Kunsthøgskolen i Bergen, avd. Kunstakademiet (2001-2003).

Nygren arbeider med naturalistiske skulpturer der han etablerer individet i en sosial kontekst. Skulpturene danner narrative stillbilder av dagligdagse hendelser som omfatter mellommenneskelige forhold satt i et absurd lys.

Michal Nygren har dokumentert solid kunstnerisk bakgrunn med gruppeutstillinger og separatutstillinger. Han har mottatt Statens Etableringsstipend (2003), Statens Arbeidsstipend (2007-2009) og stipend fra Bildende kunstneres vederlagsfond (2009).

Juryen velger å gi stipendet til en kunstner med et tydelig prosjekt der han gjennom store installasjoner/skulpturer behandler individet i en større sammenheng visualisert som tablåer. Prosjektet har en egenart som settes inn i en større kontekst. Arbeidene inneholder en blanding av det naturalistiske og det burleske/urovekkende.

Nygren gis stipendet for å videreutvikle arbeidet innenfor støpeteknikk og som et tilskudd til materialkostnader. Det forutsettes at stipendet disponeres i tråd med vedtektene og at resultater av arbeidene vises i Aust-Agder når stipendperioden er avsluttet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**