Godt nytt, fossilfritt år!

“If you can dream it, you can do it”, sa Walt Disney. Venstre drømmer om ei framtid for denne planeten og alle som bor her. Den framtida er det vi sjøl som må skape.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


De fleste må ha tatt inn over seg nå at jorda trues av menneskeskapt miljøforurensing. Ingen trenger ei konsekvensutredning for å forstå at satsing på fossilindustri i nord er å skyve kloden vår enda lenger i feil retning. Det er irrelevant at Helge Lund & co har våte drømmer om 1,5 oljefond under havbunnen utafor Lofoten og Vesterålen. Det er irrelevant at stemmer innafor politikk og næring roper etter kortsiktig gevinst. Den langsiktige gevinsten ligger i å satse på det som gir gode levekår for folk og dyr over hele verden. Norges bidrag i denne sammenhengen kan ikke bli å åpne for nye oljefelt. Det vi trenger er ei formidabel satsing på fornybare energikilder, økt fokus på energisparing og en gradvis reduksjon av olje- og gassutvinninga vår.
I Norge er vi i en posisjon der vi kan bruke velstanden vår til å velge framtida. Venstre vil at Norge skal være i tet når det gjelder å utvikle og ta i bruk ny teknologi, skape nye miljøarbeidsplasser og gjøre omstillinger på samfunnsområder som har konsekvens for klimaet. Dette ser vi som veien til et bedre samfunn for ungene våre og generasjonene etter dem. Verden trenger stater som har evner og mot til å kutte miljøpraten, og få fart på miljøjobben. Det bør Norge gripe som ei mulighet til å opprettholde velstanden vår og posisjonen vår som energinasjon — i en ny, fossilfri tidsalder.
Hvis vi kan drømme om at det kan skje, kan vi få det til. Det er bare et spørsmål om vilje.

Anja Johansen,
Vågan Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**