Årsmøteuttalelse: Stokkelandsmarkene kan bli et av Rogalands flotteste boområder !

Hvis Hå Kommune virkelig hadde ønsket å satse på Stokkelandsmarkene kan det bli et av Rogalands – for ikke å si et av landets – fineste boområder. Dette mener Hå Venstre i en uttalelse fra årsmøtet. Her finner vi store attraktive tomter — mange med flott utsikt, flotte natur- og friområder, nærhet til tog og annen infrastruktur og en rekke andre goder som ikke er selvsagt andre steder.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Hå Kommune har vist svært liten interesse for dette området helt fra de motvillig ble tvunget til å anlegge det av fylkesmannen for å spare matjord. Etter den siste tidens diskusjon om jordvern i Hå burde en kanskje se med fornyet interesse på dette området igjen.

I området mellom Vigrestad og Sirevåg finnes det nok av lite produktiv jord til å anlegge en middels norsk by. Her finnes det attraktive naturområder, flotte strender, næringsområder, gjennomgående toglinje med flere togstasjoner, liten gjennomgangstrafikk og en rekke andre fortrinn. Og togturen inn til Sandnes — Stavanger området for de som ønsker et mer urbant tilbud tar godt under en time.

Hå Kommune bør snarest — gjerne som en del av den pågående kommuneplanprosessen — lage en handlingsplan for å gjøre Stokkelandsmarkene til det flotteste boområdet på Jæren. De som allerede bor i området bør tas med på råd og få ta del i utviklingen av området. Det må satses på en del enkle infrastrukturtiltak og det må ikke minst gjennomføres en endring i hvordan hele området omtales og markedsføres. Ingen er interessert i å bo i et område som hele tiden omtales som et problem.

Med alle de nye arbeidsplassene som Hå Kommune kommer til å få i årene framover, f. eks. i Kviamarka, så trengs det attraktive eneboligtomter i kommunen og de finnes ikke i stasjonsbyene lenger.

Les mer i Jærbladet, her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**