Energi- og klimaplanen mangler ambisjoner

Det kan ikke være slik at lønnsomme investeringer i enøk og utskifting av oljefyrer ikke skal gjennomføres fordi det tar lengre tid enn fem år før vi får økonomisk gevinst, sa Venstres Erik Lundeby i formannskapet 10.02.2010.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Erik Lundeby

Foto: Ivar Ruud Eide

Lundeby pekte på at investeringene gjøres med en langt lengre tidshorisont enn fem år.

-Hvis vi bygger jordvarmeanlegg til kommunale bygg for en halv million, og de kan vare i minst 20 år, så kan ikke kravet være at vi skal spare 1,5 millioner i energikostnad på denne tiden, sa han. Investeringen må betraktes som lønnsom med betydelig lengre nedbetalingstid, i tilllegg til at klimaeffekten også må tillegges vekt.

Venstre foreslo at alle henvisninger til lønnsomhet tilsvarende fem års nedbetaling skulle tas ut, og at rådmannen heller skulle utfordres til å lage konkrete planer for enøk-tiltak og alternative varmeløsninger.

Venstre mente også at planen fremsto som uferdig, da mange av tiltakene var utredninger. Venstre foreslo derfor at planen måtte inneholde en frist for disse utredningene, noe rådmannen lovte å komme tilbake til når planen igjen fremmes for utvalget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**