Gjennomslag for Venstres krav til Lehmannsbrygga

Venstres forslag om detaljregulering av Lehmannsbrygga ble vedtatt mandag 8.2. Dette innebærer snuplass for buss og næringslokaler på bakkeplan i alle bygg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Venstres utgangspunkt i saken om Lehmannsbrygga har vært at utviklingen av Drøbak sentrum må skje på en måte som gjør byen attraktiv å bo i, og attraktiv å bruke både for kommunens befolkning og for turister og besøkende.

Sjøsiden fra Noroltomta til Lehmannsbrygga kan bli fylt med liv og røre, og bli en ny attraktiv bydel for fastboende og turister. Da må det tilrettelegges for næring og offentlige formål på tomter som utvikles i dette området. Venstres har derfor hatt tre viktige krav når vi har jobbet med utviklingen av Lehmannsbrygga:

1. Bussen skal fortsatt gå til sentrum sør, og må ha snuplass
2. Sjøsiden på Lehmannsbrygga skal være tilgjengelig for allmennheten
3. Det skal være næring på bakkeplan i alle bygninger

Nicolay Corneliussen

Foto: Venstre

-Vi var derfor sterkt kritisk til at Rådmannen nå foreslo at Lehmannsbrygga skulle utvikles uten rundkjøring for buss, og uten næringsarealer i de innerste byggene på området, sier Venstres Nicolay Corneliussen, som førte saken i utvalget.

Han legger til at det er gledelig at Arbeiderpartiet, KrF, og SV opprettholdt det de tidligere har stemt, og gikk for Venstres forslag om å endelig stadfeste det planalternativet som i oktober 2008 ble vedtatt lagt på høring.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**