En god løsning for akvariet

Venstres Erik Lundeby foreslo at akvariet skulle få full driftsstøtte for 2009 da leieavtalen ble behandlet i formannskapet. -Kompromisset med driftsgaranti bør også være til å leve med, mener han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Drøbak Akvarium

Drøbak Akvarium
Foto: Anniken Holtnæs

Frogn Formannskap skar 24.03.2010 gjennom og løste den lange konflikten mellom Drøbak akvarium og kommunen om innholdet i leieavtalen. Bare Arbeiderpartiet og SV stemte mot de siste små tilpasningene som var nødvendige for å få på plass en avtale.

Venstre fremmet rådmannens alternativ 2, som innebærer at Akvariet, forutsatt at de legger frem en plan for videre drift som er akseptabel for kommunen, har en opsjon på en mer langsiktig leiekontrakt, og en mulighet til en løsning av toalettforholdene. Dessuten får Akvariet driftsstøtte også for 2009, mens rådmannens innstilling bygger på at denne skal inndras som en slags straff for at Akvariet har ventet for lenge med å undertegne.

Erik Lundeby

Foto: Ivar Ruud Eide

-Nå må vi gripe muligheten til å avslutte denne saken, sa Lundeby. Bestemmelsene i
rådmannens alternativ 2 betyr mye for Akvariet, og er etter vårt syn ikke noe problem for kommunen.

Lundeby kritiserte også rådmannens forslag om å ikke utbetale driftsstøtte for 2009.
-Beløpet er støtte til akvariedriften, sa han, ikke smøring for å få forhandlingene avsluttet. Akvariet hadde drift i 2009, da skal de også ha støtte for 2009.

Venstres forslag fikk støtte fra FrP og KrF. Da forslaget falt, bidro Venstre til å sikre flertall for Høyres forslag om at akvariet skulle få dekket underskuddet i 2009, men ikke få støtte ut over det

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**